Press "Enter" to skip to content

Gynekologi-komedia Turun Tehdas Teatterissa

Turun Tehdas Teatterista kuuluu kummia! Sen ohjelmistoon on nimittäin tulossa gynekologi-teemainen komedia, jossa nähdään gynekologi liukastelemassa pitkin kohdun seinämiä. Tällaista näytelmää ei ihan joka päivä näekään!

Mitä on luvassa?

Emma Castren esittää The Gynecologist-komediassa gynekologia, joka sukeltaa naisen kehon sisälle rinnastaen ekokriisin endometrioosiin ja tutustuttaen katsojan mielenkiintoiseen maailmaan. Esitys on tehty Tehdas Teatterin ja Kallo Collectiven yhteistyönä ja sen konseptista vastaa Emma Castren. Komedian ohjaajana toimii Jenni Kallo, Lavastuksesta vastaa Gemma Tweedie, puvustuksesta vastaa Mirva Mietala, valovastaavana toimii Vilma Vantola, ja äänistä vastaa Iida Hägglund. Lisäksi komedian lavastusassistenttina toimii Oscar Dempsey ja lääketieteen asiantuntijana Laura Elo.

Mita on luvassa 1 - Gynekologi-komedia Turun Tehdas Teatterissa

Tässä komediassa naiset pääsevät kurkistamaan omaan sisäiseen maailmaansa, sillä tarjolla on miiminen kehonsisäinen tutkimusmatka gynekologi Dr. Freonin kanssa. Komediassa Dr. Freon yrittää löytää ratkaisua asiakkaansa tuskallisiin vaivoihin ja sukeltaa hänen kohtuunsa. Kyseessä on sanaton, non-verbaali, komedia, joka kestää noin tunnin.

Sanaton komedia hykerryttää niin alavatsaa kuin aivojakin ja sen teema koskettaa monia, sillä 10 – 15 prosenttia hedelmällisessä iässä olevista naisista sairastaa endometrioosia. Suomessa tämä tarkoittaa, että jopa 200 000 Suomessa asuvaa henkilöä sairastaa endometrioosia, jota tässä esityksessä lähestytään komedian keinoin. Esitys voi auttaa ymmärtämään endometrioosia ja sairaudesta kärsiville se voi tarjota tilaisuuden suhtautua sairauteensa huumorilla. Komedian ikäraja on 12 vuotta eli The Gynecologist – komedia ei sovellu kaikista pienimmille perheenjäsenille.

Mistä voin ostaa liput?

Voit ostaa liput The Gynecologist-komediaan näppärimmin verkosta Tiketti-palvelun kautta. Liput maksavat 15 eurosta 22 euroon eli jo melko pienellä rahalla pääsee näkemään ainutlaatuisen komedian, joka pysäyttää vakavien teemojen äärelle.